Zwemmen in Wallonië: alle locaties waar je deze zomer kan gaan zwemmen

Nu de zomerse temperaturen in deze maand mei aanwezig zijn, informeert de Waalse Overheidsdienst je over de mogelijkheden voor openluchtzwemmen. 25 officiële locaties zullen gedurende het badseizoen 2022 voor het publiek geopend zijn.

Op besluit van de Waalse regering is het badseizoen nu langer dan voorheen. Het zal 4,5 maanden duren en loopt van 15 mei tot en met 30 september 2022.

De meerderheid van de riviersites is open vanaf 15 mei 2022. Op sommige waterlichamen waar toezicht door gecertificeerde badmeesters (redders) om veiligheidsredenen vereist is door de Burgemeester of de sitebeheerder, zal het seizoen korter zijn en begint het over het algemeen midden juni of eind juni 2022 (zie tabel). Het is dus raadzaam om hierover goed geïnformeerd te zijn.

Ter herinnering, deze officiële locaties worden regelmatig gecontroleerd op kwaliteit door de SPW en het Wetenschappelijk Instituut van de Openbare Dienst (ISSeP), en dit gedurende het hele badseizoen. De kwaliteit van het zwemwater is al begin mei gecontroleerd en zal elke week of elke 15 dagen blijven worden geanalyseerd, afhankelijk van de locatie.

Behalve in geval van proliferatie van blauwalgen of “cyanobacteriën” tijdens intense hitte op sommige wekelijks gecontroleerde waterlichamen, zijn de locaties waar de waterkwaliteitsclassificatie van 2021, uitstekend of goed is (gebaseerd op de resultaten van de laatste 4 seizoenen), onberispelijk voor de gezondheid van zwemmers, zelfs voor die van zeer jonge kinderen!

Let op! De locaties vermeld in deze lijst kunnen altijd, bij wijze van uitzondering, onderworpen zijn aan een tijdelijk zwemverbod door de gemeentelijke autoriteiten, met name in rivieren na hevige onweersbuien, of op waterlichamen in geval van proliferatie van cyanobacteriën (“blauwalgen”).

In Waals-Brabant:

Het strand van Renipont (Lasne).

 

In Henegouwen:

“Canal-Plage” bij het Maison du Canal de l’Espierres (Estaimpuis);

Het Groot Diep in Péronnes-lez-Antoing (Adeps);

Het Waterplan van Marlette in Seneffe (Adeps);

Het Meer van Claire-Fontaine (Chapelle-lez-Herlaimont).

 

In de provincie Namen:

Het Meer van Bambois (Fosses-la-Ville);

Het Meer van Falemprise (Cerfontaine) – Meren van Eau d’Heure;

Het Meer van de Plate-Taille (Froidchapelle) – Meren van Eau d’Heure;

De Semois in Vresse-sur-Semois;

De Lesse in Pont-à-Lesse (Dinant);

De Semois in Membre (Vresse-sur-Semois);

De Semois in Alle-sur-Semois (Vresse-sur-Semois).

 

In de provincie Luik:

Het Meer van Robertville (Waimes);

De Vijvers van Recht (St. Vith);

Het Centrum Worriken (Meer van Bütgenbach).

 

In de provincie Luxemburg:

De Ourthe in Hotton;

De Ourthe in Maboge (La Roche-en-Ardenne);

Het Meer van Chérapont (Gouvy);

Het Sportcentrum van Libramont;

Het Meer van Neufchâteau;

De Semois in Bouillon (Pont de la Poulie);

De Semois in Bouillon (Pont de France);

De Semois in Herbeumont;

De Semois in Lacuisine (Florenville);

De Semois in Chiny;

Het Sportcentrum van Saint-Léger (Meer van Conchibois).

 

De dingen zijn goed gedaan! Dit jaar is er een interactieve kaart opgezet zodat je in realtime kunt zien welke plekken open zijn en welke niet, en wat de kwaliteit van het water is. Wat ons betreft, onze armbanden en boeien zijn al opgeblazen en we zijn meer dan klaar om de sprong te wagen!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »