Tuinactiviteiten om met kleinkinderen thuis te doen

Deze activiteiten zijn geschikt voor kleuterschool- en basisschoolleerlingen en zijn perfect om tuinieren en de natuur te ontdekken. Met deze kleine plant- en knutselworkshops zullen kinderen leren bloemen te planten en gras te laten groeien… Onze kleine tuiniers in spé zullen veel plezier beleven! Tuinieren is kinderspel: water, aarde, zaden en zon. Soms heb je een beetje geduld nodig, maar het resultaat zal je verbazen. Pak je gereedschap en wees niet bang om vies te worden!

Een grappige flessenpop

Dit is een hele simpele activiteit, maar het effect is geweldig. Snijd een plastic fles (leve recycling!) door, plak er ogen en een neus op om een poppetje te maken. Vul de halve fles met aarde en zaai graszaden of kattengras. Na een paar dagen beginnen de zaden te ontkiemen en te groeien… En voilà, je poppetje heeft groen haar!

Gedroogde bloemenlijsten

Organiseer een familie-uitje om wilde bloemen te plukken. Terug thuis, knip je kaders uit karton. Plaats de gedroogde bloemen tussen twee grote stukken plasticfolie en sluit het kader. Dan hoef je alleen nog de lijsten met verf te beschilderen.

Een feeëntuin

Wow, we houden van het idee van een feeëntuin! Vul een grote plantenbak met potgrond en laat een aantal planten groeien (of gebruik een reeds beplante plantenbak). Plaats kleine vogelhuisjes ter decoratie. Kinderen kunnen hun speelgoed gebruiken om dit kleine dorpje te bevolken!

Grashoofden

In plaats van een grashoofd te kopen, maak je er zelf een met je kleinkinderen! Het is super eenvoudig: doe wat zaden en aarde in een oude panty, sluit deze met een knoop en geef water. Versier je hoofd met zelfklevende ogen, wol of verf. Binnen een paar dagen heb je een mannetje met mooi groen haar!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »