Recept: Zoete vlindertjes van bladerdeeg

Het is lente en dat is goed voor het humeur! Deze week stellen we in onze kookworkshop een recept voor van zoete vlindertjes van bladerdeeg, eenvoudig en snel te maken, perfect voor een lentesnack!

Dit heb je nodig:

  • 250g bladerdeeg
  • 25g gesmolten boter
  • 50g suiker
  • Een zakje vanillesuiker We beginnen… Om de vleugels van de vlinder te maken:
  • Rol het bladerdeeg uit.
  • Snijd de randen af om een rechthoek te vormen.
  • Bewaar de afgesneden stukjes voor later.
  • Smelt de boter en bestrijk het deeg ermee.
  • Bestrooi met suiker en vanillesuiker.
  • Rol het deeg vanaf één kant op tot het midden.
  • Rol het andere deel van het deeg op naar het midden.
  • Snijd reepjes van ongeveer 2-3 cm breed.
  • Nu heb je mooie palmiers. Om het lichaam van de vlinder te maken:
  • Maak een bal van de eerder afgesneden deegrestjes.
  • Rol deze bal uit.
  • Snijd er dunne reepjes uit.
  • Wikkel deze reepjes om het midden van de palmiers om de vlinders te vormen.
  • Je kunt de vlinders met wat eigeel bestrijken voor een goudbruin kleurtje.
  • Bak alles goudbruin in de oven tussen 15 en 20 minuten. Hier zijn je prachtige goudbruine en knapperige vlinders!

Onze tip: Je kunt de suiker weglaten en zout toevoegen om hartige palmiers te maken!

Bron: Momes.net

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Cupcakes voor Pasen

INGREDIËNTEN: 25 g amandelen 50 g bloem 25 g suiker 40 g boter 7,5 cl melk 2 eieren 3 theelepels honing 1 theelepel bakpoeder BEREIDING: Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Smelt de boter in een pan op laag vuur. Klop in een kom de eieren met de

Lees meer »

Marmercake speciaal voor Pasen 8 PERSONEN

Bereidingstijd: 40 MIN. Baktijd: 90 MIN.   INGREDIËNTEN: VOOR HET CHOCOLADEGEDEELTE: 200 G PURE CHOCOLADE 125 G GEZOUTEN BOTER 125 G SUIKER 75 G BLOEM 3 EIEREN VOOR HET VANILLEGEDEELTE: 110 G BOTER 150 G SUIKER 2 EIEREN 170 G BLOEM 1/2 THEELEPEL BAKPOEDER 100 G VOLLE MELK 1/2 THEELEPEL

Lees meer »

Paaseieren gevuld met chocolademousse 6 PERSONEN

Bereidingstijd: 30 MIN. Kooktijd: 10 MIN. Koeltijd: 2 uur INGREDIËNTEN: 25g pure chocolade 6 eieren 15cl slagroom 80g poedersuiker 1 snufje zout BEREIDING: Scheid voorzichtig de eiwitten van de dooiers door de eierschalen voorzichtig tot driekwart van hun hoogte te breken, zodat je de lege schalen kunt bewaren om de

Lees meer »