Courgettesoep met Vache qui rit

Koken met uw kleinkinderen kan een heerlijke en gedenkwaardige ervaring zijn, zowel voor hen als voor jou. Een eenvoudige en kindvriendelijke recept zoals courgettesoep met Vache qui rit kan een geweldige manier zijn om hen te introduceren in de keuken. Hier is hoe je het maakt:

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 middelgrote courgettes
 • 4 porties Vache qui rit kaas
 • 1 liter runderbouillon
 • 20 gram boter
 • Enkele takjes kervel
 • Zout en peper naar smaak
 •  

Bereiding:

 • Schil de courgettes en snijd ze in blokjes.
 • Smelt de boter in een grote pot op middelhoog vuur.
 • Voeg de courgetteblokjes toe zodra de boter gesmolten is en bak ze enkele minuten, regelmatig roerend, tot ze mooi goudbruin zijn.
 • Voeg de runderbouillon en de porties Vache qui rit toe aan de pot en meng goed.
 • Dek de pot af en laat de soep op laag vuur ongeveer 10 minuten koken.
 • Na het koken, pureer de courgettesoep met een staafmixer tot de gewenste consistentie.
 • Breng op smaak met zout en peper en roer goed.
 • Serveer de soep in kommen of diepe borden, garneer met wat kervel en geniet ervan terwijl het warm is, eventueel met wat geroosterd brood.

 

Dit eenvoudige recept is niet alleen lekker, maar ook een leuke activiteit om met uw kleinkinderen te delen. Ze zullen genieten van het helpen en het is ook een geweldige manier om hen over gezonde ingrediënten te leren. Plus, de Vache qui rit kaas geeft een heerlijke romige smaak die bij kinderen meestal goed in de smaak valt.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Cupcakes voor Pasen

INGREDIËNTEN: 25 g amandelen 50 g bloem 25 g suiker 40 g boter 7,5 cl melk 2 eieren 3 theelepels honing 1 theelepel bakpoeder BEREIDING: Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Smelt de boter in een pan op laag vuur. Klop in een kom de eieren met de

Lees meer »

Marmercake speciaal voor Pasen 8 PERSONEN

Bereidingstijd: 40 MIN. Baktijd: 90 MIN.   INGREDIËNTEN: VOOR HET CHOCOLADEGEDEELTE: 200 G PURE CHOCOLADE 125 G GEZOUTEN BOTER 125 G SUIKER 75 G BLOEM 3 EIEREN VOOR HET VANILLEGEDEELTE: 110 G BOTER 150 G SUIKER 2 EIEREN 170 G BLOEM 1/2 THEELEPEL BAKPOEDER 100 G VOLLE MELK 1/2 THEELEPEL

Lees meer »

Paaseieren gevuld met chocolademousse 6 PERSONEN

Bereidingstijd: 30 MIN. Kooktijd: 10 MIN. Koeltijd: 2 uur INGREDIËNTEN: 25g pure chocolade 6 eieren 15cl slagroom 80g poedersuiker 1 snufje zout BEREIDING: Scheid voorzichtig de eiwitten van de dooiers door de eierschalen voorzichtig tot driekwart van hun hoogte te breken, zodat je de lege schalen kunt bewaren om de

Lees meer »