Carnaval: 3 smakelijke workshops om te doen met uje kleinkinderen!

Vandaag bieden we je 3 kookworkshopideeën aan om een leuke tijd door te brengen met je kleinkinderen! Of het nu hartig of zoet is, er is voor elk wat wils en plezier gegarandeerd!

Workshop koekjes:

Voor de koekjes:

  • 200 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 70 g boter
  • 70 g poedersuiker
  • 1 ei Voor het glazuur:
  • Royal Icing mix
  • water
  • kleurstoffen We beginnen…
  • Verwarm uw oven voor op 180 °C.
  • Doe in de kom van de mixer de bloem, zout en boter en mix met de klopper tot je een zanderig mengsel krijgt.
  • Voeg de poedersuiker toe en mix opnieuw.
  • Eindig met het ei en mix tot je een deegbal krijgt.
  • Dek af en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm en maak vormen met verschillende uitsteekvormpjes.
  • Bak uw koekjes 8 tot 10 minuten.
  • Laat uw koekjes afkoelen voordat u ze decoreert.
  • Voor het glazuur, volg de instructies op de verpakking van de Royal Icing Mix. (Je wilt een consistentie die in linten vloeit en zich na 20 tot 30 seconden gladstrijkt).
  • Verdeel het glazuur in zoveel kleuren als je wilt in kommen en kleur elke bereiding met de gewenste kleurstoffen.
  • Doe elke bereiding in een spuitzak en knip het puntje af voor een kleine opening.
  • Decoreer naar eigen inzicht!

 

Workshop Mini pizza’s:

Je hebt nodig:

  • 400 g pizzadeeg
  • 400 g tomatensaus
  • 9 plakjes ham
  • 2 bollen mozzarella
  • 10-12 olijven
  • enkele rode of gele cherrytomaten
  • olijfolie
  • zout, peper We beginnen…
  • Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  • Ontpit en snijd de olijven in dunne plakjes.
  • Was en snijd de cherrytomaten doormidden.
  • Snijd de ham in dunne reepjes.
  • Verdeel het pizzadeeg op een met bloem bestoven werkblad in 27 even grote balletjes.
  • Rol elk balletje dun uit met een deegroller en leg ze op een of meerdere met bakpapier beklede bakplaten.
  • Verdeel de tomatensaus en twee tot drie stukjes mozzarella erover.
  • Leg de ham, stukjes cherrytomaat en olijvenplakjes erop om de ogen, neus, mond en haren te vormen.
  • Druppel wat olijfolie over elke mini pizza en bestrooi met zout en peper.
  • Bak 13-14 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  • Geniet ervan warm of koud.

 

Recept voor huisgemaakte Kinder Delice:

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 120 g suiker
  • 90 g bloem
  • 30 g cacaopoeder Bereiding:
  • Begin met het voorverwarmen van uw oven op 180 °C met hete lucht.
  • Breek de 4 eieren in de kom van uw Kitchenaid of in een mengkom en voeg de suiker toe. Klop met uw mixer of een elektrische klopper het mengsel 8 tot 10 minuten tot het lichter van kleur wordt en in volume verdrievoudigt.
  • Zeef daarna de bloem en cacaopoeder en meng deze in 3 delen door uw eerste mengsel met een spatel.
  • Vet uw rechthoekige bakvorm in, giet uw mengsel erin en bak 15 minuten op 180 °C.
  • Ontvorm direct na het bakken de biscuit en laat afkoelen op een rooster.

Mascarponecrème: Ingrediënten:

  • 10 cl volle room 30% v.g.
  • 50 g mascarpone
  • 35 g poedersuiker
  • 1/4 theelepel vanillepoeder
  • 1/2 theelepel vanille-extract Bereiding:
  • Klop in de kom van uw mixer of in een mengkom uw room en mascarpone op.
  • Wanneer het mengsel begint op te stijven, voeg de suiker, vanillepoeder en extract toe terwijl u blijft kloppen.
  • Blijf kloppen tot u een mooie opgeklopte crème heeft (let op dat u niet te lang klopt om te voorkomen dat de crème schift).

Montage van de Kinder Delice: Ingrediënten:

  • 350 g pure chocolade Bereiding:
  • Begin met het horizontaal doorsnijden van je biscuit om 2 rechthoeken van dezelfde grootte te krijgen.
  • Gebruik een gebogen spatel of een eetlepel om je crème gelijkmatig over een helft van de biscuit te verdelen.
  • Dek af met de tweede biscuithelft en zet enkele minuten in de koelkast.
  • Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie. Houd een beetje chocolade apart in een spuitzak voor de decoratie.
  • Plaats je taart op een taartrooster en zet er een lang en plat schaaltje onder zoals een dienblad of een bakplaat.
  • Giet de gesmolten chocolade over de taart en spreid goed uit met een gebogen spatel om de hele taart te bedekken. Als er chocolade op het dienblad onder uw taart druppelt, kan je deze hergebruiken om de Kinder goed te bedekken.
  • Zet de taart 5 minuten in de vriezer zodat de chocolade hard wordt.
  • Decoreer ten slotte je taart met het bekende patroon van Kinder Delice met jouw spuitzak!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »