Knutselen : Collage voor de dag van de Aarde.

Naar aanleiding van de Dag van de Aarde nu vrijdag, stellen we u voor samen met uw kleinkinderen een collage te maken . Het principe is recycleren: magazines voor kleine gekleurde vierkantjes, doos van (ontbijt)granen als houder .

Benodigd materiaal:

  •  chaar stevige houder
  • (doos (ontbijt)graan, karton,…)
  • groengekleurd papier (te recupereren: magazines,  zijdepapier…) lijm
  • lijm

Laat ons beginnen :

  1. eken de aarde op een stuk  karton of dik papier.
Knip kleine gekleurde vierkantjes uit magazines (kies pagina’s met veel blauw en(of) groen, gemakkelijk te vinden).
3. Plak ze dan op de aarde, respecteer daarbij land en zee. De gelegenheid bij uitstek om uw  aardrijkskundekennis boven te halen.
De taak is volbracht wanneer de aarde volledig bedekt is !

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Think Pink

‘Wie Zorgt Voor Jouw Borsten?’: De Nieuwe Sensibiliseringscampagne Voor De Mammotest Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in op de uitnodiging van de overheid voor een gratis screeningsmammografie. Dat cijfer ligt ver onder de Europese aanbevelingen. Daarom lanceren wij de campagne ‘Wie zorgt

Lees meer »

Tonijn en zalm sushi en maki recept.

oor deze internationale Sushi-dag, nodigen we u uit om te proberen samen met uw kleinkinderen de topper van de Japanse keuken klaar te maken:Japanse gestoomde rijst met sushi-azijn, gemodelleerd met de hand en afgewerkt met rauwe vis of versierd met vis en opgerold in een algenblad.

Lees meer »

In de tuin in juni: wat planten, zaaien en doen in jun i?

Als scharnier tussen het einde van de lente en het begin van de zomer, is juni de maand van de hoop . Het zonnetje is nu vaak op de afspraak en we krijgen onze eerste zomerkleurtjes. Maar we zijn er nog niet, het is nog geen vakantie, zeker niet voor uw tuiniershart dat in de komende maand zeker sneller zal kloppen!

Lees meer »