Knutselen : Collage voor de dag van de Aarde.

Naar aanleiding van de Dag van de Aarde nu vrijdag, stellen we u voor samen met uw kleinkinderen een collage te maken . Het principe is recycleren: magazines voor kleine gekleurde vierkantjes, doos van (ontbijt)granen als houder .

Benodigd materiaal:

  •  chaar stevige houder
  • (doos (ontbijt)graan, karton,…)
  • groengekleurd papier (te recupereren: magazines,  zijdepapier…) lijm
  • lijm

Laat ons beginnen :

  1. eken de aarde op een stuk  karton of dik papier.
Knip kleine gekleurde vierkantjes uit magazines (kies pagina’s met veel blauw en(of) groen, gemakkelijk te vinden).
3. Plak ze dan op de aarde, respecteer daarbij land en zee. De gelegenheid bij uitstek om uw  aardrijkskundekennis boven te halen.
De taak is volbracht wanneer de aarde volledig bedekt is !

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »