Recept 100% chocoladetaart bijna zonder bakken

Wie Pasen zegt, zegt CHOCOLAAAAAAAAAADE Daarom een super recept voor een perfect vieruurtje of tussendoortje tijdens de Paasvakantie. Wij zijn er zeker van dat uw schattebouten dit zullen lusten

U hebt nodig:

  • 50 g donkere bakkerschocolade
  • 50 g zachte boter
  • 300 g biscuit met chocolade typeOreo ½ koffielepel zeezout
  • ½ koffielepel zeezout
Voor de chocoladecrème :
  • 100 g zwarte bakkerschocolade van hoge kwaliteit (dekchocolade type Valrhona)
  • 25 g Maïzena
  • 6 cl volle melk
  • 50 cl room
  • 50 g cacaopoeder
  • 75 g poedersuiker
  • 1 koffielepel vloeibaar vanille-extract
  • ½ koffielepel zeezout

BEREIDING:

  • Mix de biscuits en 50 g fijngehakte zwarte chocolade. Voeg boter en zeezout toe en mix opnieuw.
  • Pers met de vingers het mengsel op de bodem en aan de randen van een taartvorm van ongeveer 22 à 24 cm diameter. Bewaar 1:30 uur in de koelkast.
  • Maak de crème: vermaal de chocolade. Los de Maïzena op in de melk op kamertemperatuur. Giet de crème in een grote pan. Voeg de vermalen chocolade toe, het cacaopoeder, de suiker en het vanille-extract. Opwarmen op een zacht vuur al roerend met een kleine klopper.
  • Neem van het vuur en voeg zeezout en Maïzena (in melk opgelost) toe. Meng en plaats terug op het vuur.
  • Laten indikken, maar zorgvuldig blijven roeren met een houten lepel, ongeveer een 10-tal minuten, tot het bekomen van een dekkende consistentie. Het mengsel mag niet koken, haal indien nodig de pan even van het vuur.
  • Giet over in een grote kom, film bij contact en plaats 15 minuten in de koelkast. Giet op de taartbodem.
  • Laat het geheel nu gedurende ongeveer 6 uur “pakken” in de koelkast. Opdienen. Niet langer dan 24 uur in de koelkast bewaren, de bodem zal verzachten.

Onze tip:

Choisissez un excellent chocolat de couverture pour lui donner toutes les chances d’être grandiose.Kies voor een kwaliteitsvolle dekchocolade om dit recept alle kansen te geven tot een grandioos resultaat te leiden.

Bron: Elle.fr

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Think Pink

‘Wie Zorgt Voor Jouw Borsten?’: De Nieuwe Sensibiliseringscampagne Voor De Mammotest Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in op de uitnodiging van de overheid voor een gratis screeningsmammografie. Dat cijfer ligt ver onder de Europese aanbevelingen. Daarom lanceren wij de campagne ‘Wie zorgt

Lees meer »

Tonijn en zalm sushi en maki recept.

oor deze internationale Sushi-dag, nodigen we u uit om te proberen samen met uw kleinkinderen de topper van de Japanse keuken klaar te maken:Japanse gestoomde rijst met sushi-azijn, gemodelleerd met de hand en afgewerkt met rauwe vis of versierd met vis en opgerold in een algenblad.

Lees meer »

In de tuin in juni: wat planten, zaaien en doen in jun i?

Als scharnier tussen het einde van de lente en het begin van de zomer, is juni de maand van de hoop . Het zonnetje is nu vaak op de afspraak en we krijgen onze eerste zomerkleurtjes. Maar we zijn er nog niet, het is nog geen vakantie, zeker niet voor uw tuiniershart dat in de komende maand zeker sneller zal kloppen!

Lees meer »