Recept 100% chocoladetaart bijna zonder bakken

Wie Pasen zegt, zegt CHOCOLAAAAAAAAAADE Daarom een super recept voor een perfect vieruurtje of tussendoortje tijdens de Paasvakantie. Wij zijn er zeker van dat uw schattebouten dit zullen lusten

U hebt nodig:

  • 50 g donkere bakkerschocolade
  • 50 g zachte boter
  • 300 g biscuit met chocolade typeOreo ½ koffielepel zeezout
  • ½ koffielepel zeezout
Voor de chocoladecrème :
  • 100 g zwarte bakkerschocolade van hoge kwaliteit (dekchocolade type Valrhona)
  • 25 g Maïzena
  • 6 cl volle melk
  • 50 cl room
  • 50 g cacaopoeder
  • 75 g poedersuiker
  • 1 koffielepel vloeibaar vanille-extract
  • ½ koffielepel zeezout

BEREIDING:

  • Mix de biscuits en 50 g fijngehakte zwarte chocolade. Voeg boter en zeezout toe en mix opnieuw.
  • Pers met de vingers het mengsel op de bodem en aan de randen van een taartvorm van ongeveer 22 à 24 cm diameter. Bewaar 1:30 uur in de koelkast.
  • Maak de crème: vermaal de chocolade. Los de Maïzena op in de melk op kamertemperatuur. Giet de crème in een grote pan. Voeg de vermalen chocolade toe, het cacaopoeder, de suiker en het vanille-extract. Opwarmen op een zacht vuur al roerend met een kleine klopper.
  • Neem van het vuur en voeg zeezout en Maïzena (in melk opgelost) toe. Meng en plaats terug op het vuur.
  • Laten indikken, maar zorgvuldig blijven roeren met een houten lepel, ongeveer een 10-tal minuten, tot het bekomen van een dekkende consistentie. Het mengsel mag niet koken, haal indien nodig de pan even van het vuur.
  • Giet over in een grote kom, film bij contact en plaats 15 minuten in de koelkast. Giet op de taartbodem.
  • Laat het geheel nu gedurende ongeveer 6 uur “pakken” in de koelkast. Opdienen. Niet langer dan 24 uur in de koelkast bewaren, de bodem zal verzachten.

Onze tip:

Choisissez un excellent chocolat de couverture pour lui donner toutes les chances d’être grandiose.Kies voor een kwaliteitsvolle dekchocolade om dit recept alle kansen te geven tot een grandioos resultaat te leiden.

Bron: Elle.fr

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »