Onze Kerstboom Decoratietips Om Samen Met Uw Kleinkinderen In Elkaar Te Knutselen

U kleinkinderen zullen het geweldig vinden deel te nemen aan de voorbereiding voor Kerstmis en zelf de kerstboomversiering in elkaar te knutselen dankzij onze gemakkelijke creatieve ideeën.

Pastaguirlandes :

U heeft nodig: farfalle, glitterverf en een touwtje

U hoeft enkel de farfalle te kleuren met de glitterverf en er dan een stuk touw rond te binden. Dat is alles!

Rendierhanger :

U heeft nodig: dik bruin papier of fijn karton, schaar of artisanaal mes,  pen met zwarte inkt, kleine pompoenen, lijm, rood-wit koordje, papierperforator.

Snij rechthoeken uit (6 x 10 cm) en teken een hert (zoals op de foto hierboven), plak een pompoen op de plaats van de neus, schrijf de naam op van de bestemmeling en maak in het midden een gat op ongeveer 1 centimeter van de bovenkant. Snij  ongeveer 20 cm touw en glij het door het gaatje. Ziezo!

Kerstballen Vol Natuur :

U heeft nodig: ballen in doorschijnend plastiek, levende takjes spar, den, ceder, rozemarijn of ander groen dat lang bewaart zonder water. Vul de ballen met groen en recupereer de samenstelling van de afgewerkte ballen (hang de ballen op verschillende hoogtes om ze nog mooier te maken). U kan wit kleefband of een doorschijnend lint gebruiken om de illusie te creëren dat de ballen in de lucht zweven.

Papieren Kersthanger :

U heeft nodig : kleurpapier, wit kartonpapier, iets in de vorm van een cirkel (volgens de gewenste grootte voor uw decoratie), schrijfgerief, schaar, lijm, perforator en tape of koord.

Traceer cirkels op een stuk wit kartonpapier. U zal 2 cirkels nodig hebben voor elke versiering. Snij ze zorgvuldig uit. Snij nadien stroken. U zal voornamelijk groen en een paar andere kleuren nodig hebben.

Teken een boom, alias triangel, vorm op een van uw cirkels. Neem nu een complete cirkel vast, kant inkt naar boven en breng lijm aan. Plaats de stroken één voor één horizontaal op de lijm. U kan met groen beginnen, nadien andere kleuren of u kan de kleuren ook mengen en verdelen. Wanneer de cirkel vol is, voeg dan lijm op de inktkant van de driehoekige cirkel en plaats hem op de bovenkant. Snij de randen en voeg het jaar toe op de rug! Maak bovenaan een gaatje en maak vast met een touwtje. Uw papieren kerstversiering is klaar om uitgedeeld te worden!

Kersthanger In Modelleerpasta :

U heeft nodig : modelleerpasta dat droogt in de lucht, 12 kleine potjes gouache, 1 plat penseeltje, 1 penseel met rond uiteinde, boetseerhoutjes, 4 kerstbakringen, houten stempels, tweekleurig touwtje.

Neem een stuk modelleerpasta en smeer ze uit met de hand of met een rol. Eenmaal goed uitgesmeerd, neemt u een kerstbakring en duwt u op de pasta om de kersthanger zijn vorm te geven. Doe dit opnieuw voor elke hanger en varieer de modellen.

Om op een kersthanger wat reliëf aan te brengen gebruikt u een houten stempel: drukken op de pasta om het motief te zien verschijnen. Gebruik het boetseerhoutje om vlot te kunnen snijden en bijkomende motieven aan te brengen. Denk eraan bovenaan de hanger een gaatje te maken (met het boetseerhoutje) om er het koordje door te kunnen steken. Laat alle hangers goed drogen.

Eenmaal droog, beschildert u de kersthangers met kleuren naar wens. U kan ook kleine sneeuwvlokken maken door het uiteinde van het rond penseeltje in de verf te deppen en kleine puntjes te schilderen. Goed laten drogen. Breng een tweede laag verf aan en laat goed drogen. Maak het koordje vast en hang de hangers aan de kerstboom of op een andere plaats in huis.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

De Verschillende Namen Voor Grootouder En Hun Betekenis!

Mamy, Papy, Oma, Grootmoe of Grootpa …. Vanwaar komen de namen die uw kleinkinderen u geven? Minder dan een halve eeuw geleden waren de roepnamen voor grootouders voor 99% dezelfde: Grootvader en Grootmoeder, Oma of Opa of nog Moemoeke en Vake. Vandaag is veel veranderd, er is veel meer keuze

Lees meer »