15 Activiteiten om tijdens de paasvakantie met uw kleinkinderen samen te doen in heel België!

Voor uw kleinkinderen zijn de schoolvakanties al begonnen en zullen misschien wat langer duren dan verwacht… We kunnen het land niet uit, veel plaatsen blijven gesloten, maar er is nog wel wat te doen ! Dit zijn onze activiteiten die u in België kunt doen tijdens de schoolvakanties met uw kleinkinderen. Om meer informatie te krijgen over deze plaatsen, klik op de woorden in het vet geschreven ! 

1. Bezoek de grotten van Han en maak een ritje in het dierenpark met een kleine bus. Er is een geweldige speeltuin met reuzenglijbanen. Het grote nieuws, vanaf 13 mei, Dompel uzelf in de natuur en ontdek de « Cocoon Village » een luxe verblijf in tenten in het hart van het charmante dorpje Han-sur-Lesse …

2. Boek een bezoek aan het  Trein Museum.  U kunt in de auto’s stappen en u aan het einde van de reis voorstellen als treinbestuurder. De tentoonstelling Choco Loco combineert de twee passies van uw kleinkinderen: treinen en chocolade !

3. Huur een boot om de Dijle in Gent te bevaren. Er is geen vergunning nodig!

4. Slecht weer tijdens de paasvakantie? Dan is het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een leuk alternatief voor een wandel- of fietstocht. Het museum neemt u via educatieve films, levensechte figuren en prachtige maquettes terug naar de tijd van de Romeinen en de Galliërs.

5. Maak gebruik van het feit dat u in de regio bent om de lucht te nemen in het natuurpark van Furfooz ! 

6. Ontsnap aan de gebruikelijke drukte aan de kust en haal wat frisse lucht in het Zwin. Dit is in Knokke en  het is de grootste verzameling van trekvogels in België.

7. Fiets langs de Molignée in een draisine, een machine halverwege tussen een cuistax en een fiets. We trappen op een niet meer gebruikte spoorlijn, midden in de natuur. Het is grappig.

8. Mini-Europe is op 28 maart heropend voor het seizoen. Als u geen vliegtuig mag nemen, kunt u dan hiertoe toch een beetje gaan reizen …

9. Speel detective in het National Bank Museum. Kinderen van 7 tot 12 jaar, met een speelboek, moeten puzzels oplossen om te proberen de code voor de kluis te achterhalen. De activiteit is gratis, maar reserveren is wel verplicht.

10. We organiseren een bezoek aan de boerderij Ferme & Compagnie in Grez Doiceau. Ze organiseren tijdens het weekend het evenement Les Cloches d´Inti, een grote speurtocht door hun hele domein.

11. Ontdek het echte leven van een versterkt kasteel in Bouillon en woon een valkerijshow bij binnen de muren van het kasteel. Reserveren verplicht!

12. Dierenparken bezoeken is altijd een goed idee! De Zoo van Antwerpen is de oudste dierentuin van België, met meer dan 5000 dieren waaronder apen, leeuwen, zebra’s, … Door de huidige maatregelen zijn de gebouwen momenteel niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom is een wandeling door de prachtige tuin een buitenbeleving. Onze tip :  u kan via hun website weten hoeveel er mensen zich actueel in het park wandelen ! 

13. Ga zonnebaden in de Sahara in Lommel. In Lommel ligt een zandstrook midden in een groot naaldbos en omcirkelt een groot meer. De toegang is gratis. Zwemmen is verboden, dat moet u weten.

14. Zet koers naar het provinciaal domein Bokrijk, in de gemeente Genk. Er zijn grote tuinen, een mini-dierentuin, fietsroutes, een openluchtmuseum dat laat zien hoe we vroeger leefden en een grote speeltuin.

15. Klim naar de top van de Lion de Waterloo na het inslaan van gebak op de boerderij van Hameau du Roy.

Aarzel niet om ons een mailtje te schrijvens als u  nog andere geweldige aanbiedingen aan uw zijde heeft!

A faire

10 chouettes activités à réaliser en janvier

Décembre est toujours un mois agité. Alors, après les fêtes de fin d’année, le mois de janvier marque une transition vers une période plus calme. Mais quelles sont les activités que vous pourriez faire seul, en couple ou avec vos petits-enfants pour pleinement en profiter ? Voici quelques idées !

Lire »
Non classé

Faire de la peinture au coton-tige (Pointillisme)

Le pointillisme est une technique de peinture qui consiste à mettre côte à côte des petites touches de couleur. Les couleurs ne se mélangent pas sur la toile. Le mélange se fait avec l’œil et les couleurs captent la lumière. Voici notre technique pour rendre un après-midi pluvieux magique !

Lire »
Santé

Comment bien digérer les repas de fêtes !

On y est, la ligne droite des repas de fête est juste devant nous ! Noël, Nouvel an et plus si affinité ! Clairement pas une période idéale pour le corps. Et elle l’est encore moins pour votre système digestif! Qui n’a pas déjà eu ces lendemains difficiles qui gâchent le plaisir de la veille !

Lire »
Vie de Grands-Parents

Créer et conserver les souvenirs des petits-enfants

Quoi de mieux que de regarder des albums souvenirs, des vidéos ou des dessins faits par les petits-enfants pour se remémorer les bons moments? Il existe plusieurs moyens pour les grands-parents de se créer des souvenirs, mais qui permettra également aux petits-enfants d’avoir une trace de leurs grands-parents.

Lire »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?