Dubbele Zandkoeken in de vorm van konijntjes

16 gigantische dubbele koekjes

Bereidingstijd: 20 MIN.

Kooktijd: 15 MIN.

Koeltijd 2 uur

 

INGREDIËNTEN:

Voor cookies:

  • 400g bloem 
  • 125 g poedersuiker
  • 200 g koude boter, in blokjes gesneden
  • 1 ei
  • 1 snufje zout

Ter decoratie:

  • Een beetje honing of gesmolten chocolade (om de staarten te kunnen plakken)

 

VOORBEREIDING:

Om de cookies voortebereiden. Meng alle ingrediënten met uw handen tot er een gladde pasta ontstaat.

 

Maak een bal, die je in twee of drie delen verdeelt (het hangt af van de grootte van je aanrechtblad en hoeveel kracht je hebt om het deeg uit te rekken).

 

Rek elk deel tussen twee vellen bakpapier met een roller uit tot ze erg dun zijn, maximaal 3 mm dik.

 

Breng de koekjesdeegvellen een paar uur naar de koelkast, of laaen ze een half uur in de vriezer liggen (dit wordt gedaan om het snijproces te vergemakkelijken). U gaat op dezelfde manier te werk met elk van de porties deeg die u eerder heb gesneden. 

 

We verwijderen de vellen (één voor één, zodat ze geen kou verliezen), snijden met de snijder in de vorm van een konijn, leggen de koekjes op een bakje en leggen ze minimaal 15 minuten terug in de vriezer ( dit zal hen helpen. koekjes verliezen hun vorm niet tijdens het bakken). We herhalen met de rest van het deeg. Het deeg snijden, u mag ze opnieuw kneden en strekken met de procedure die we hierboven hebben beschreven.

 

 Verwarm de oven voor op 170 ° C en bakk de koekjes ongeveer 15 minuten tot ze lichtbruin zijn aan de randen. Haal ze uit de oven en plaats ze op een rek om ze af te koelen.

De koekjes zullen uiteindelijk hard worden als ze afkoelen. Ze moeten volledig koud zijn voordat ze met chocolade worden gevuld, ze kunnen zelfs enkele dagen van tevoren worden bereid (door ze in een metalen doos te bewaren zullen ze langer houden). 

 

We gaan door met het voorbereiden van de chocoladevulling !

Om dit te doen, smelt in een middelgrote pan de boter en de chocolade op middelhoog vuur, opgelet u moet wel  voortdurend roeren. Voeg de suiker toe en roer tot een gladde room, zonder klontjes. 

Doe, de chocoladeroom in een spuitzak en vul de helft van de koekjes. Plaats al een ander koekje op elk koekje met chocoladeroom, en druk lichtjes zodat ze elkaar raken. Laat afkoelen (dit kan op kamertemperatuur of in de koelkast).

 

Het is klaar ! Smakelijk. 

 

Bron : le blog deLa Receta de la Felicidad.

 

 

 

 

A faire

10 chouettes activités à réaliser en janvier

Décembre est toujours un mois agité. Alors, après les fêtes de fin d’année, le mois de janvier marque une transition vers une période plus calme. Mais quelles sont les activités que vous pourriez faire seul, en couple ou avec vos petits-enfants pour pleinement en profiter ? Voici quelques idées !

Lire »
Non classé

Faire de la peinture au coton-tige (Pointillisme)

Le pointillisme est une technique de peinture qui consiste à mettre côte à côte des petites touches de couleur. Les couleurs ne se mélangent pas sur la toile. Le mélange se fait avec l’œil et les couleurs captent la lumière. Voici notre technique pour rendre un après-midi pluvieux magique !

Lire »
Santé

Comment bien digérer les repas de fêtes !

On y est, la ligne droite des repas de fête est juste devant nous ! Noël, Nouvel an et plus si affinité ! Clairement pas une période idéale pour le corps. Et elle l’est encore moins pour votre système digestif! Qui n’a pas déjà eu ces lendemains difficiles qui gâchent le plaisir de la veille !

Lire »
Vie de Grands-Parents

Créer et conserver les souvenirs des petits-enfants

Quoi de mieux que de regarder des albums souvenirs, des vidéos ou des dessins faits par les petits-enfants pour se remémorer les bons moments? Il existe plusieurs moyens pour les grands-parents de se créer des souvenirs, mais qui permettra également aux petits-enfants d’avoir une trace de leurs grands-parents.

Lire »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?